таг: морска храна

Два аргумента против јадење риба

Како биолог, знам што може да се случи со морската храна пред да заврши во нашата чинија, и затоа ја нема во мојата, пишува биологот за риби од Мекгил универзитетот, Лора Мекдонел. Повеќе

И да не сте голема риба, јадете мали риби

Откако главно ги потепавме големите риби, останаа оние помалите. Парадоксално, за да ги спасиме малите рипчиња, треба почесто да ги јадеме. Рене Реџепи се согласува. Повеќе