таг: љубовни писма

Љубовна преписка помеѓу некогашни затвореници која траела 60 години

И двајцата биле жртви на советскиот Гулаг. Владимир бил осуден на 10 години тешка физичка работа, а Ивана се водела како затвореник број 108. Никогаш не се сретнале, но на нивното допишување таа се сеќава и денес, на 93 години. Повеќе

Најубавите љубовни писма на сите времиња

Осигурителната компанија Бигл стрит финансирала анкета којашто требало да покаже кое љубовно писмо според Британците е најдобро на сите времиња. Победник, пред Черчил, Наполеон и Бетовен е - Џони Кеш. Повеќе