таг: квебек

Хиџабот како симбол на угнетување на жените

Ставот е на неодамна избраната Mинистерка за статусот на жените на Квебек, и откако беше притисната да го повлече, таа реши да го повтори и да остане на тоа што претходно го кажала. Повеќе

Да му се омажи жената на комшијата

Како еден бизарен случај против канадски милијардер ќе присили 1,2 милиони Канаѓани да стапат во брак. Спроти нивната волја. Повеќе