таг: кревет

Опасностите од читање во кревет

Во 18-вековна Европа оваа пракса се сметала за опасна по живот и по личниот и колективниот имот, но најмногу по владеачкиот морал. А последново нема врска со свеќите. Повеќе

Уметноста на лежењето

Секогаш кога имате шанса да се излежувате, по некое време мислите дека има нешто попаметно што можете да го правите, и се чувствувате речиси виновно што сте си го дозволиле тој луксуз? Следниот пат ако и кога ќе ви дојде таква мисла сетете се дека лежењето не е пасивен чин, туку високо софистицирана уметничка форма. Повеќе

Концептуален кревет за 3,7 милиони долари
Па и ние сме имале вакви

Раскинуваш со дечкото/девојката, лежиш во кревет, пиеш, пушиш и генерално страдаш, за во еден момент да ти текне - од ова се прави уметност, која потоа скапо се продава. И одма друго. Повеќе

Сите во кревет!
Денот на залежаните

Освен тоа што денешниот ден е посветен на љубовта и виното, предлагаме истиот да биде и ден на - креветот: сите патишта водат кон него, и од многу љубов и од многу пиење. А што би рекол Фројд, некогаш човек оди во кревет и затоа што просто му се спие. Повеќе

Погледот што му недостасува на вашиот кревет

Единствениот проблем е што со ваков поглед тешко дека многу ќе ти значи тоа што имаш кревет. Повеќе