таг: креационизам

Креационист го тужи Големиот Кањон за верска дискриминација

Националниот парк не му дозволувал на еден од претставниците на креационизам на млада Земја (дека планетава е стара колку библијата) да собира карпи од кањонот бидејќи го мразел заради неговите верски убедувања. Повеќе

Креационизам, машала

Замислете бланширани и прсати девојки, седат пред вриштечки ориентален тапет и преку "идиот", на лош германски го пердашат Дарвин и целата таа лага со еволуцијата. Што има да замислувате, ела да ги гледаме. Повеќе

Кој тоа таму носи закони?

Не дека ние немаме вонсериски цепаници од законодавци, ама, ќе си рече човек, американски сенатор мора да е од друг калибар. Е па, не правете си Бајрам со умот. Повеќе