таг: кич

Кога Мица беше закон
Залудна полувековна борба против „кичот и шундот“

Нова книга за антологиските стихови на Мица Трофртаљка, џејмсбрауновската ароганција на Лепа Лукиќ и Александровац како српски Нешвил. Плус бонус песна со економско-социјална содржина. Повеќе

Кич потежок од камен
Куста, Куста..

Пред неколку дена осамна информација дека Кустурица руши спомен-тврдина близу Требиње, затоа што каменот му требал за изградба на неговиот Андриќ-град.  Повеќе