таг: јавни простори

Непознатите што кријат песни по британски супермаркети

Во супермаркетот Теско во Бирмингем мистериозен посетител остава отпечатени, внимателно одбрани песни. Истиот, или можеби група луѓе, анонимно испраќаат песни на фризери. Трет ги остава по кафани. Или овие случаи се поврзани, или Британците навистина веруваат во моќта на поезијата да комуницира. Повеќе

Ужасната леснотија на терористичките напади

Не е потребно ни оружје, ни тренинг во некој терористички камп, ни обука, ни ништо. Потребно е во земја каква што е Германија (која има 80 милиони возила), да набавиш едно возило и да начекаш толпа народ. Ама, како што вели една балканска поговорка: Бој се овна, бој се говна, кад чемо живети? Повеќе