таг: инвеститори

Странски инвеститори се палат на интелигентни диктатори

За секој диктатор што држи до себе и до долгорочноста на својот мандат е паметно да се зафати со сериозен апгрејд на своето образование доколку има намера да донесе какви било странски пари во земјата. Повеќе

Како им оди на луѓето што први му дадоа пари на Безос да го основа Амазон?

Првични инвеститори во Амазон се групата составена од роднини и пријатели на Безос од кои секој, пред повеќе од 20 години, му дава по 50 илјади долари во замена за 1% од компанијата. Повеќе