таг: Илхан Омар

Демократската конгресменка без извини му се пушти на Обама

Жената што на грб го навлече гневот на сопствената партија, Илхан Омар, заради коментари околу Израел сега му се сврте на убедливо најобожуваниот лик кај Демократите, за гревовите од неговиот мандат. Повеќе

Инквизицијата на Демократите удри по муслиманската конгресменка

Во пакетот жени кои победија на ноемвриските меѓу-избори за американскиот Конгрес, беше и Илхан Омар, родена во Сомалија, преселена во САД, сега вработена во Конгресот. Омар ги има некои од најрадикалните ставови околу Израел. Радикални во однос на она што до сега има изговорено кој било американски конгресмен (не и вистински радикални). Повеќе

Специјалниот американски пратеник за Венецуела и неговата историја на уништување низ Латинска Америка

Се вика Елиот Абрамс, на позицијата беше именуван минатата недела, а во резиме има повеќе од 30 години разорување низ Јужна Америка, и ова некако не им се допаѓа на новите американски конгресмени. Повеќе