таг: Грк

Кој е 19-годишниот Грк кој го дрма светскиот тенис?

Стефанос Циципас е новата тениска надеж која во рок од само неколку дена на колена спружи тројца играчи од светската Топ10 листа и вечерва ќе се бори за пласман во големото финале во Торонто. Повеќе

Кремпита, значи постојам!
Слатки филозофски проблеми

Филозофијата и бизнисот понекогаш се спојуваат на навистина чудни начини. Особено ако сте слаткар, и тоа Грк, кој има продавница на катедрата по филозофија. Како да се ужива во сладолед од јагоди во еден апсурден свет? Како да не ви се распаѓа кремпитата ако сте по Дерида? Просто е - сменете (си) ја филозофијата! Повеќе