таг: фонтана

Кога низ Рим ќе врвите, во фонтани да не влагате

Италијанските медиуми во последно време зборуваат за "Новите варвари" и без разлика како наликува името не станува збор за луѓе дојдени во Италија со целиот имот на грб и последните пари во џеб, туку за добро ситуирани луѓе, со неограничен капацитет тупење, непочитување и барање нешто поевтино - туристи. Повеќе

Раѓањето на фонтаната

На скопскиот плоштад до пред некое време имаше едно големо ништо. Сега има едно големо сешто. Како изгледаше периодот меѓу тие две состојби, ќе видите во ова ексклузивно видео, кое, благодарејќи на авторот, наместо на Дискавери, завршува пред читателите na off.net. Биле потребни 14 месеци секојдневно сликање за време на кои се направени 900 фотографии. Материјал за историја. Браво. Повеќе