таг: џонсон и џонсон

Пудра за бебиња, по можност без азбест

Џонсон и Џонсон соочени со неколку тужби дека нивни производи им наштетиле на корисниците, одлучи дека сепак е најпаметно да ја повлечат пудрата за бебиња во која беа откриени траги на азбест. Повеќе

Џонсон и Џонсон со казна од 8 милијарди долари, затоа што на маж му пораснале цицки

Тужителот завршил со потенцијални 8 милијарди долари (и цицки), а Џонсон и Џонсон со можност за жалба околу сумата. Повеќе