таг: движење 5 ѕвезди

Што па Макрон се буни кога и тој се меша во италијански работи?

Како за влада која активно ја поддржува италијанската опозиција, Французите многу се вознемирија што италијански функционери им вратија мило за драго, порачуваат од италијанското Движење 5 ѕвезди. Повеќе

Минатото на новиот владетел на Италија

Џузепе Конте е новиот премиер на Италија и тоа не од причина што е најдобриот кандидат на владејачката коалиција, туку затоа што новите коалициони партнери не можеа да се договорат за никој друг. Повеќе