таг: досие трамп

Каде згреши Базфид со досието за Трамп

Вчера попладне Си-ен-ен објави сторија дека разузнавачките служби им предале на Трамп, на Обама и на осум високи члена на Конгресот меморандум од две страници во кои се сумирани обвинувањата дека руски агенти имаат компромитирачки информации за Трамп. Си-ен-ен одлучи да не го објави меморандумот затоа што не можеше независно да ги потврди обвинувањата во него. Некаде по 18:00 Базфид влезе во приказната. Повеќе