таг: дневници

Патните дневници на Ајнштајн откриваат шокантен расизам
Oд иконата на хуманизмот

Приватните дневници на славниот физичар, и (барем до сега) докажаниот хуманист, од негови патувања низ Азија, откриваат дека не ги сакал баш жителите на овој континент, особено не Кинезите. Повеќе