таг: броудбенд

Германецот е напнат што му е спор интернетот

Бидејќи никој не сака да се случи масовно напнување на Германците, и покрај тоа што просекот на државно ниво им е околу 75 мегабити, се работи на воведување гигабитен интернет во целата земја. Повеќе

Британија забрани лешперски фори за рекламирање интернет брзини

Британските власти одлучија дека интернет провајдерите повеќе нема да може да ја рекламираат брзината на нивниот интернет врз основа на брзината што ја добива само мал дел од нивните корисници. И нема веќе „брзина до“. Повеќе

Има нова дефиниција за броудбенд

За услуга да се продава и рекламира како броудбенд таа ќе треба да има минимум брзина на даунлоад од 25 мегабити/секунда (до сега беше 4) и минимум брзина на аплоуд од 3 мегабити/секунда (до сега беше 1), одлучи американската Федерална комисија за комуникации. Повеќе