таг: британски избори

Исходот од британските избори во неколку твитови од Гардијан

Тереза Меј бараше избори за да добие посилна и постабилна позиција во преговорите за брегзит. Првото го доби, ама не и позицијата што ја посакуваше, заврши со 13 пратенички места помалку и губење на парламентарното мнозинство. Ние го добивме меракот да уживаме во сеирот што Гардијан го удира околу изборите. Повеќе

Српскиот набљудувач на британските избори
Твитерџија во земјата на чудата

Душан Машиќ е еден од основачите на Б92, а потоа и главен уредник на вестите. Во изминативе 8 и нешто години работи во БиБиСи, а на последниве избори, како британски државјанин конечно може и да гласа на нив. Цел живот гласање и најразлични избори во Србија и искуства од Балканот, ни најмалку не го подготвуваат за она што го чека во Лондон. Сето ова искуство го пренесува фантастично шармантно на својот Твитер. Повеќе