таг: аплауз

И аплаузот ќе го забранат?
Случајот „џез хендс“

Студентскиот сојуз на Универзитетот во Манчестер донесе одлука дека на настаните кои ги организира ракоплескањето ќе биде заменето со кревање раце во воздух, во корист на создавање „атмосфера на почит“ и поттикнување учество на лица со хендикеп. Повеќе

Јас, Шекспир
Излегов да се прошетам, или
Неговото величество аплаузот
Политичка технологија

На снимките од настапите на политичарите, зад нив постојано има луѓе кои им ракоплескаат - колку што нивниот аплауз е поентузијастичен, толку пораката делува поубедливо. Ритмичното удирање со дланките од древни времиња му дава моќ на оној кому му е упатено. Работите стојат сосема исто и денес. Повеќе