таг: актери

Мозочната активност на актерите се менува кога тие глумат

На Марлон Брандо му се припишува изреката дека „глумењето е најнемистериозна од сите вештини“. Но за научниците отсекогаш било загатка што се случува во мозокот на актерите кога се ставаат во позиција на ликот кој го толкуваат. Повеќе

Дали треба да се укине поделбата на машко-женски награди за глума?

Дали има разлика меѓу „доброто“ во добар актер и добра актерка? Ако не, тогаш чуму сите тие родови поделби на наградите, како талентот и вештината за глумење да зависи од анатомијата и хормоните? Некои од големите наградни манифестации почнуваат да ја преиспитуваат оваа концепција.  Повеќе

Животот и кариерата на Хари Дин Стантон
Глумење сообраќајна култура, буквално
Уличен театар во Богота

Јавните кампањи не мора да бидат ни скапи, ни тупаџиски. Сè што ти треба е актерска трупа и креативна идеја.  Повеќе

Драма муабети

Брајан Кранстон "Breaking Bad", Келси Грамар "Boss", Џон Хам "Mad Men", Питер Краус "Parenthood", Дамијан Луис "Homeland" и Кифер Сандерленд "Touch", седнати на маса и зборуваат за драма и за глумење и за награди. И така, цел час. Повеќе

Како се довршува филм ако актер почине сред снимање?
Продуцентски маки

Не е лесно и ако актер ти дојде ненаспан, настине или скрши нога, а камоли ако ти умре. Сепак, ретко кој од холивудските филмови не доживува премиера заради ова. Некои од нив дури и фино заработуваат на ненадејната умирачка на главниот лик. Повеќе

Анкетен прашалник - глумци

За луѓе што се фураат на креативност и уникатност, актериве многу си наликуваат во одговорите. 10 прашања од "Inside The Actors Studio" поставени на дузина славни актери. Сите се согласуваат меѓу себе. Повеќе