таг: звучен пејзаж

Kaко звучел Париз во 18 век?

Кога некој од скопското минато би можел да ги слушне денешните звуци на градот сигурно би се извадил од памет од сета таа врева и напнатост. А како би било кога ние би можеле да ги слушнеме звуците на Скопје од 18 век? Веројатно би си ја пуштале таа амбиентална музика за смирување во кола, додека се пробиваме на Бит-пазар во работно време. Повеќе