таг: женски субјект

Еволуцијата на женскиот субјект во турбо-фолкот
„Да уништим ти живот више волим од оргазма“

Неодамна излезе од печат книгата „Турбо-фолк ѕвезда" на младиот босанец Златан Делиќ, кому ова му е всушност магистерска теза од областа на родовите студии. Дали е можно академско истражување на турбо-фолкот без да се плука по него? Изгледа да. Повеќе