таг: везење

300 бесплатни книги за рачна работа
Доста „везете" - везете!

Универзитетот Саутхемптон има посебна референтна библиотека за она што со векови се сметално за женски марифет и обврска. Книги, каталози, шеми, списанија, можеби и понекоја Бурда. Сè што треба денес е прстите навикнати на типкање на тастатура, или на ракување со моторцангла, да се превоспитаат така за да држат чингелаке. Повеќе

Радикални везилки
„Востанија, не диети!"

Историските врски меѓу радикалниот активизам и домашните, „женски" занаети е силен - пред жените да добијат право да да гласаат и јавно да се здружуваат, токму седенките каде се плетело, везело и ткаело биле изговор за формирање „кружоци". Повеќе