таг: усна историја

„Шерифот“ на Боб Марли е песна за контрацепција?
Нова биографија на реге легендата

Последниве неколку години терминот „усна историја“ се прелеа од сферите на етнологијата, антропологијата и историјата во популарната култура. Па има усна историја на Саут парк, на Терминатор, на порното, и што уште не. Нова книга со овој термин во насловот се однесува на ликот и делото на Боб Марли. Повеќе