таг: украински јазик

Украинците забрзано учат украински

Украина е билингвална земја а таква и ќе остане. Но, судирот со Русија очекувано ги хомогенизираше блоковите а јазикот е една од најмоќните алатки за унификација на нацијата. Повеќе