таг: состанови

Како функционира Еврогрупата?

Поранешниот грчки министер за Јанис Варуфакис решава да обелодени како всушност функционира Евро групата, односно како изгледаат фамозните состаноци на министрите за финансии на 19 членки на еврозоната. Сосе пикантерии од типот кој каде седи и како министрите од источна Европа меѓусебе се тркаат кој повеќе ќе му се упика на германскиот министер Волфганг Шојбле.  Видео