таг: сашко гешовски

Кој го уби Сашко Гешовски?
Тврдата карпа на историјата

На 22-годишнината од смртта на војникот од Кавадарци, текст на Дежуловиќ од 2003., посветен на до заби голоракиот херој. Повеќе