таг: салиери

Новооткриено заедничко дело на Моцарт и Салиери
Може и не биле толкави душмани

Четириминутна кантата која повеќе од два века се сметала за исчезната, во ноември 2015 била пронајдена во архивите на Чешкиот музеј за музика. Оваа недела таа беше изведена во живо, можеби прв пат во историјата. Повеќе