таг: розов данок

Розов данок, или зошто женските производи се поскапи

Организација за заштита на потрошувачите од Хамбург открива случаи кога разликата во цената на идентични машки и женски производи достигнала и до 200% (на штета на жените). Слична таква организација од Њујорк открива дека жените во просек плаќаат по 7% повисоки цени за идентичен производ како машкиот. Повеќе