таг: родителство

Татко е повеќе од зборови, татко е дела

Инаетот на 2-годишна ќерка стои на патот на попладневното одлогирање на таткото од дневните задолженија. И на двајцата им е јасно дека ова нема да се реши со зборови, само што ќерката не е свесна за границите на сопствениот инает. Повеќе

Табуто на родителите што се пишман што имаат деца

Денот кога Викторија Елдер го раѓа своето дете, во истиот момент кога ѝ го ставаат бебето во раце таа „чувствувала и сè уште чувствува дека направи грешка“. Важната дистинкција е дека таа ја сака ќерка си, ама сепак мисли дека направила грешка. Повеќе

Како ги воспитуваат децата во Данска?

Нова книга ветува дека може да им помогне на сите родители „да ги пораснат најсреќните, најприлагодените деца на светот“, онакви какви што се малите Данчиња. Спојлер: успехот на потфатот подразбира и да се преселиш во Данска.  Повеќе