таг: рк пролет

Старата скопска приказна РК Пролет

Во населбата Пролет во центарот на Скопје која изобилувала со многу маалски спортски дружби изразени преку фудбал, кошарка и пинг-понг, меѓу „пролетовата" младина се родиле и талентирани ракометари и ентузијасти од кои потекнува еден од најстарите македонски ракометни клубови. Повеќе