таг: рене декарт

Последиците од тоа секој да има право на свое мислење
Cogito, ergo еве не знам

Што точно мислиме под она дека „секој има право на свое мислење“, кога е јасно дека и покрај таквата теориска великодушност сепак постојат мислења кои се (мнооогу) погрешни, и нивни носители на кои таквото право не би требало да им е овозможено? Повеќе