таг: павле вујисиќ

Тестаментот на Павле Вујисиќ

По многу што, Павле Вујисиќ беше Марлон Брандо на екс југословенското глумиште. Никогаш не беше фатален како овој во Трамвајот наречен желба, ама имаше некоку незаборавни гадфадерски улоги а и последните години ги помина како него, аристократки накурчен. изолиран и поголем од светот, на сплав на Дунав. Во тие, моменти со шприцер на маса, веројатно го има напишано и својот тестамент:  Повеќе