таг: отец Арсениј

Како ќе го браниме името на нашата Црква вака анонимни?
Реакција на Арсениј

Писмена реакција по повод пишувањата дека на анонимни извори во Синодот на МПЦ, некому се прелеала чашата кога архимандритот Арсениј визуелно го подржал Мовембер а и бил виден во кафулиња. "Зарем некој уште мисли дека треба да сме видени само на настани за кои постои црковна тарифа?" прашува Арсениј во својот одговор.   Повеќе