таг: оскфордски речници

Зборот на годината е „токсично“
Според Оксфордските речници на англискиот

Во муабет кога сакаме да го доловиме влијанието на социјалните мрежи врз нашето психичко здравје, или на животот во главниот град, користиме збор кој очигледно станува глобална парадигма. Отруени сме, на многу начини. Повеќе