таг: оф-бродвеј

Кога аутистичен актер игра аутист
Прв пат на професионална театарска сцена

Не е ок (велат) кога поединци кои не се „транс“ играат такви улоги. Не е ок (велат) кога бел актер игра небелечки улоги. Конечно е ок тоа што некој кој знае како е да си аутистичен ќе игра ист таков лик, прв пат на професионална театарска сцена. Повеќе