таг: Occupy

Што прават денес првите лица на Occupy?

Пред точно една година почнаа да се подигнуваат првите шатори на движењето кое го сврте вниманието на целата американска и светска јавност a во домашната политичка дебата повторно ги воведе темите за сиромаштијата и класната нееднаквост. Што прават денес некои од ликовите кои беа симболи на Отпорот? Повеќе

Се сеќавате на #Occupy?

Шест месеци откако успеа да го сврти вниманието на целата јавност на прашањата за економска еднаквост, движењето Occupy едвај да е видливо на јавната сцена. Тоа веќе не е производ околу кој се штанцаат вести а активистите дремат по судови. Повеќе