таг: Никос Диму

Несреќата да се биде Грк

Грчкиот писател и интелектуалец Никос Диму го напиша делото "За несреќата да се биде Грк" пред точно 35 години. Неверојатно е колку тоа, "од а до ш", важи и денес за Грците. Уште поневеројатно е колку сме ние и Грците братски народи. Повеќе