таг: Најсилниот човек на светот

Најсилниот човек на светот и исхраната од 12.000 калории на ден

Брајан Шо е Најсилниот човек на светот во 2011, 2013, 2015 и 2016 (плус еден куп други први места во слични натпреварувања). По неговите зборови: од сè ова кревањето тегови не е најтешкото нешто, јадењето е. Прв оброк, појадок: 1180 калории. До крај на ден треба да ги потепа уште 10.000 калории. И така секој ден. Повеќе

Гнездото на џинови

Исланд има популација од 320.000 луѓе (нешто помалку од Карпош, Центар, Аеродром, Кисела Вода, Чаир и Бутел заедно), и до сега 8 пати го имаат освоено трофејот Најсилниот човек на светот. Повеќе од нив имаат само САД (популација 317,7 милиони) - вкупно 9. Видео