таг: млеко од банани

И бананите ги молзат, зарем не

Прво имаше млеко, млеко, главно од крави, нешто помалку од овци или кози. Потоа на мала врата успеа да се пробие млеко од соја, и тоа подотвори простор и за млеко од бадеми или ориз. Сега веќе не се знае кој што прави, а последно на списокот е млеко од банани, и сè тоа главно во име на нетолерантност кон лактоза. Повеќе