таг: Милениумски крст

Кој вели дека големината не е важна?
Џиновски крстови и вулгарна религиозност

Арсенијевиќ е познат по својата безмилосност во коментирањето на српската стварност. Сега распалил и по регионот, правејќи ѝ посебна чест на Македонија. Текстот може да ве налути, но има поента во наша корист - барем во архитектонската мегаломанија сме недостижни. Повеќе