таг: мексиканска армија

Мексиканска војска разоружила и испрашувала американски војници на американска територија

Инцидентот потврден од Пентагон се случил пред десетина дена кога мексикански војници се дале во извидничка мисија на американска територија во близина на јужната граница на САД. Повеќе