таг: меѓународен ден на книгата

Милчо Манчевски: „Книгите ми помогнаа да си го најдам местото во светот“
Македонската порака за Меѓународниот ден на книгата и авторското право

23 aприл е Меѓународен ден на книгата и авторското право, кога традиционално се упатува порака од УНЕСКО, но и од сите земји кои го одбележуваат овој ден. Оваа година македонската ја напиша Милчо Манчевски. Повеќе