таг: лоран блан

Суеверието во спортот - глупост или има нешто

Врската меѓу спортот и суеверието постоела отсекогаш. Од познатиот бакнеж на Блан на ќелавицата на Бартез, ритуал кој ги водеше Французите пред секој меч до титулата Светски шампиони 1998-ма, па сè до суеверијата на Тајгер Вудс, Мајкл Џордан, Рафа Надал. Повеќе