таг: љоса

Дискретните херои
За оние кои стојат во ред за потпис од писател

Вчера на социјалните мрежи забележавме фотографија на долг ред, којшто наводно ги претставува луѓето кои во Белград со часови чекале за потпис од нобеловецот Марио Варгас Љоса. „Нема шанси", си рековме, мислејќи дека тоа е уште една од оние сатирични вести.  Повеќе