таг: квиз

Кога наши девојки ќе искинат на тема фудбал

На толку публика, камери, светло и адреналин, па и Вучиќ во позадина за Дешамп да ти дава асоцијација шампањ, треба одлична концентрација и одлично знаење за да не ја оплескаш. Девојкиве сериозно пратат фудбал. Повеќе

Европа за информирани
Ханс Магнус Енцесбергер

Германскиот поет и преведувач, добитник на Златниот венец во Струга, применувајќи го Сократовиот метод (јас те прашувам, а ти одговори си сам), преку оваа симулација на квиз за ЕУ поставува куп клучни прашања за нејзиниот сегашен статус, смисла и иднина.  Повеќе