таг: кози

Гладни кози библиотека од пожар спасуваат

Ова не е наслов на некаква модерна басна, туку вистински случај, од Калифорнија. Повеќе

Напиши есеј и добиј фарма со кози?
Недвижнини за вас, талентирани автори

Некоја нова мода се појавува во САД последниве месеци - луѓето ги даваат нивните домови, фарми и хотели како награди на книжевни конкурси. Иако ова за сопствениците е добар начин да се ослободат од долговите, тие истовремено им даваат шанса на оние со помали примања и литературен талент да добијат дом каде би пишувале на раат. Повеќе