таг: кинеска кошарка

Катастрофата на НБА - може да изгуби 4 милијарди долари од Кина

Веќе сигурно сте во тек со настаните на релација НБА - Кина. Генералниот менаџер на Хјустон, Дерил Мори објавил неодговорен твит во поддршка на протестите за независен Хонг Конг и го навлече гневот на Кина, без разлика што сопственикот на клубот се дистанцирал од таквото мислење. Повеќе

Бегај дур можеш во кинеската кошарка

Џејсон Максиел кој после 10 години во НБА, сега игра за кинескиот клуб Тјанџин буквално здиве на мечот по еден груб фаул од центарот на Шандонг Ву Ке. Максиел тргна по него и го бркаше по цел терен додека Мајкл Бисли не го смири. Повеќе