таг: јозеф хајдн

Kога Хајдн сакаше да си оди од Унгарија
#СакамКласика

Има разни начини човек да се вози на бранот на некоја актуелна тема. Во случајов ќе се обидеме да го искористиме нагло пораснатиот интерес за една земја за да раскажеме приказна не за човек кој влегол во неа на необичен начин, туку за таков кој од таму едвај излегол. Повеќе