таг: јо-јо ма

Проектот на Јо-Јо Ма да го свири Бах на 36 локации

Во август 2018 славниот виолончелист почна двегодишно патување, кое вклучува изведба на шесте суити за соло чело на 36 локации. Тие истовремено се и првите кои тој ги научил како дете, кога почнал да свири на 4 годишна возраст. Повеќе