таг: хрњак

Кога Штулиќ кршеше гитара на сцена
Извадок од автобиографијата на Мишо Хрњак

Извадок од новата книга на некогашниот басист на Азра, напишана во стихови и без интерпункција. За разлика од Џони, кој во своите преводи внимава на секоја запирка, Хрњак е лефтерен, но живописен. Во овој дел за инцидент во Словенија, каде Штулиќ кршел опрема на сцена, како да има вишок гитари. Повеќе